Oefentherapie Mensendieck – Praktijk van den Oever – Rotterdam
Header afbeelding
Welkom bij Praktijk van den Oever

Wie zijn wij?

Mededeling: Per 1 april 2024 is de praktijk opgesplitste in twee praktijken: Praktijk Van den Oever en Praktijk Baaij.

Manuele Therapie, Fysiotherapie en Oefentherapie Mensendieck. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Oefentherapie Mensendieck

veka2

Ieder mens vervult in zijn leven diverse rollen met bijbehorende taken,  verplichtingen en/ of bezigheden  waar hij aan hoort te voldoen.  Ook verwachtingen vanuit de omgeving kunnen bepalen hoe iemand zich gedraagt en voelt.

Tijdens het handelen in het dagelijks leven staat men niet of nauwelijks stil bij zijn houding en manier van bewegen.  Veranderingen in alledaagse handelingen of onverwachte gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op ons lichaam. Als gevolg hiervan kunnen klachten tijdens het uitvoeren van alledaagse activiteiten ontstaan.

Binnen de oefentherapie wordt nadruk gelegd op bewustwording,  gedragsverandering en de mens als geheel. Vanuit de oefentherapie wordt er rekening gehouden met lichamelijke, geestelijke en omgevingsfactoren die een rol kunnen spelen bij het in stand houden van klachten.

De oefentherapeut is een houdings- en bewegingsspecialist in het aanleren van een gezond beweeggedrag, met als doel het verminderen en/ of voorkomen van klachten.

Contact

Tel: 010-4521421
Email: olarioefentherapie@gmail.com
Openingstijden: dinsdag 9:30 t/m 19:00 uur en vrijdag t/m 18:00 uur