Flex chair interactieve training – Praktijk van den Oever – Rotterdam
Header afbeelding
Welkom bij Praktijk van den Oever

Wie zijn wij?

Manuele Therapie, Fysiotherapie en Oefentherapie Mensendieck. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Flex chair interactieve training

Wat is FlexChair Training?

FlexChair is een interactief systeem waarbij met behulp van een sensor aan een stoel uw bewegingen van de lage rug en bekken zichtbaar gemaakt worden op een computerscherm. De stoel is zeer flexibel in alle richtingen zodat u alle bewegingen met maximale uitslag en precisie kunt maken.
kinderfysiotherapie1 manuele-therapie2

Wat doet deze training?

Het oefenen met de stoel oefent vooral de stabiliserende spiergroepen in uw lage rug.
Als mensen met klachten aan de lage rug foto’s laten maken van hun rug is er 90 van de 100 keer geen afwijking op te zien. Dat komt omdat de klachten veroorzaakt worden door gebrek aan activiteit van de stabiliserende rompspieren en niet omdat er iets in de rug kapot zou zijn.  Het gebrek aan spieractiviteit (of spier-reactiesnelheid) komt voort uit onze moderne dagelijkse manier van leven waarin veel mensen een zittend bestaan leiden.

Hoe weet ik of dat voor mij geldt?

Als u al zeer lange tijd rugklachten heeft zonder dat duidelijk is (uit MRI bijvoorbeeld) wat er precies aan de hand is met uw rug, dan is de kans groot dat het een bewegingsprobleem is en dan met name een stabiliteitsprobleem. U heeft het gevoel dat uw rug heel slap of juist heel stijf aanvoelt en uw heeft veel moeite met lang zitten en lang staan. Uw rug voelt ook bijna altijd heel vermoeid en pijnlijk aan.
(Noot: deze symptomen kunnen ook op andere aandoeningen duiden. Uw fysiotherapeut zal dat eerst moeten beoordelen).

Waarom kan ik niet gewoon op de sportschool trainen?

Trainen op de sportschool heeft vaak een positief effect maar lang niet altijd. De spieren die u traint op de sportschool zorgen voor kracht en snelheid van bewegen. Als uw probleem echter veroorzaakt wordt door instabiliteit dan betreft uw probleem andere spiergroepen en hebben de honderdduizend buikspieroefeningen die u tot nu toe gedaan heeft geen enkel effect. Meer dan eens hebben wetenschappelijk onderbouwde studies aangetoond dat krachttraining geen, of zeer weinig, effect heeft op dit type klacht.

Hoe kan ik mij hiervoor aanmelden?

De FlexChair training is een geaccrediteerde specialiteit van fysiotherapeuten. Het is niet zo dat iedere rugklacht op deze manier behandeld wordt. De fysiotherapeut zal eerst uw rug en de klachten beoordelen en wellicht eerst enkele ‘voorbehandelingen’ doen zoals bijvoorbeeld het wegnemen van blokkades alvorens met de training te beginnen.

U kunt zich dus gewoon met uw rugklachten melden bij de gespecialiseerde fysiotherapeut. U heeft geen verwijsbriefje nodig en de behandelingen worden als fysiotherapeutische behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel duren de trainingssessies met de FlexChair over het algemeen langer (45-60 min.) dan een gewone fysiotherapie behandeling (25-30 min.).

Leest u voor verder informatie op:
www.flexchair.com
www.flexchairmovement.nl
kinderfysiotherapie1 manuele-therapie2

 

 

 

 

Informatie?

Telefonisch: 010-4521421 of persoonlijk bij:
Praktijk van den Oever, GC Levinas, Kamer 2.