COPD – Praktijk van den Oever – Rotterdam
Header afbeelding
Welkom bij Praktijk van den Oever

Wie zijn wij?

Mededeling: Per 1 april 2024 is de praktijk opgesplitste in twee praktijken: Praktijk Van den Oever en Praktijk Baaij.

Manuele Therapie, Fysiotherapie en Oefentherapie Mensendieck. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

COPD

Training voor mensen met COPD

In samenwerking met de longartsen van het Havenziekenhuis en de huisartsen van Gezondheidscentrum Levinas verzorgen wij een oefenprogramma voor mensen met COPD. Dit programma beslaat 2 uur training per week: een half uur individuele begeleiding en anderhalf uur in een groepje waarbij een fysiotherapeut aanwezig is. Alleen het half uur begeleid trainen wordt gedeclareerd aan uw zorgverzekeraar zodat de kosten beheersbaar blijven. Bij aanvang van de training zal dit overigens meestal twee maal per week een half uur zijn. Na 20 trainingen wordt COPD als chronisch gedeclareerd en moet u rekening houden met de verplichte eigen bijdrage voor zover u deze nog niet voor andere zaken zoals medicijnen en ziekenhuisbezoek gebruikt heeft.

In principe komt iedereen met de verwijzing COPD hiervoor in aanmerking. Het doel van de training wordt door de patiënt in overleg met de therapeut vastgesteld. De doelen hebben meestal te maken met het gewone dagelijkse leven: zelf boodschappen kunnen doen, een uurtje kunnen wandelen, weer (of langer) kunnen fietsen, minder kortademig zijn bv. bij het traplopen, weer een beetje kunnen sporten etc.

Als deze doelen behaald zijn dan kunt u deze behouden door één maal per week bij ons of bij een sportschool te trainen.